GP van Frankrijk op 1 september 2013?

08 januari 2012 — De GP van Frankrijk zou in 2013 terugkeren op F1-kalender ...

image

De geruchten over een mogelijke terugkeer van Frankrijk op de F1-kalender zijn er al verschillende maanden. Er wordt zelfs gedacht aan het afwisselend organiseren van de GP van Frankrijk en de GP van België. Iets waar beide organisatoren niet weigerachtig tegenover zouden staan.

Spa-Francorchamps en de organisatoren van de GP van België moeten jaar na jaar proberen om het budget rond te krijgen. Dat blijkt steeds moeilijker te gaan. Frankrijk mist dan weer sinds 2008 zijn F1-race. Het afwisselend organiseren van de GP van België en de GP van Frankrijk zou dan ook een goede oplossing kunnen zijn.

De GP van Frankrijk lijkt nu dus te kunnen terugkeren op de F1-kalender van 2013. De race zou plaatsvinden op het circuit van Paul Ricard en er zou zelfs al een voorlopige datum bepaald zijn.

“Het dossier ligt momenteel op Fillon zijn bureau” valt te lezen in Le Figaro. Fillon is de eerste minister van Frankrijk.

“Hij moet alleen nog groen licht geven aan David Douillet, de minister van sport en Nicolas Deschaux, de president van de federation francaise de sport automobile (FFSA). De race zou plaatsvinden op 1 september 2013” meldt Le Figaro.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België