GP van Frankrijk: tweede oefensessie: Bottas snelste, incident Hamilton-Verstappen

21 juni 2019 — Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Frankrijk bleef Mercedes domineren. Valtteri Bottas reed de snelste tijd, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Die laatste had echter wel een incident met Max Verstappen.


Tijdens de tweede oefensessie wordt de limiet al wat steviger opgezocht maar rokende banden en een F1-bolide dat is nooit een goede combinatie, zoals ook de Fransman Romain Grosjean moest erkennen.

Dat die limiet steeds nadrukkelijker werd opgezocht blijkt ook uit het foutje dat Lewis Hamilton maakte. De Brit nam een paaltje mee ...

Hamilton was echter zeker en vast niet de enige die in de fout ging. Meer zelfs, bij moment werd er zelfs wiel-aan-wiel gereden.

Max Verstappen moest dan weer uitwijken voor Lewis Hamilton, een incident waaraan mogelijk nog een staartje kan volgen want het incident wordt onderzocht door de stewards.


Uiteindelijk was het Valtteri Bottas die in zijn Mercedes de snelste tijd liet noteren, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Ferrari volgde op meer dan zes tienden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België