Hungaroring verlengt F1-contract tot eind 2026

22 april 2016 — De GP van Hongarije zal minstens tot en met eind 2016 op de F1-kalender staan, dat liet de Hongaarse minister Miklos Sesztak weten.

De start van de GP van Hongarije in 2015:

De GP van Hongarije wordt sinds 1986 op de Hungaroring gereden. Het huidige contract van de organisatoren met Bernie Ecclestone liep tot en met 2021. Vandaag raakte echter bekend dat het huidige contract met vijf jaar werd verlengd.

“Zonder details van het contract vrij te geven kan ik meedelen dat we het contract voor het organiseren van een F1-race met vijf jaar hebben kunnen verlengen en dat tegen erg gunstige voorwaarden,” aldus Sesztak. “Ook al zegt iedereen na een grand prix dat ze hier een leuke tijd beleefd hebben, we beseffen dat er verbeteringen noodzakelijk zijn.”

“Het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaat, wat not maar net achter de rug is, is een eerste stap in de juiste richting. Ik kan nu reeds verklappen dat er een substantieel budget wordt vrijgemaakt voor de ontwikkeling van het circuit. Dat komt omdat de F1-race in ons land één van de belangrijkste sportevenementen van het jaar is. De overheid van Hongarije vindt het dan ook belangrijk dat het circuit van de Hungaroring van goede kwaliteit is,” besluit Sesztak.

De GP van Hongarije vindt dit jaar plaats op 24 juli.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België