logo
 

“GP van India verdwijnt niet”

19 juni 2013 — Yaypee Sports International reageerde nogal geïrriteerd op de geruchten als zou de GP van India vanaf 2014 van de kalender geschrapt worden. image

Volgens Speed Week zou Yaypee Sports International, die de promotie van de Indiase Grote Prijs verzorgt, zo goed als failliet zijn. Een woordvoerder van de promotor verwerpt nu echter deze geruchten.

“Er zijn media die beweren dat we niet over de middelen zouden beschikken om in 2014 de GP van India te organiseren. Deze geruchten zijn ongegrond en vals. We hebben een contract met de Formule 1 om tot en met 2015 een race te laten doorgaan op het Buddh International circuit, en we zijn niet van plan om hiervan af te wijken.” aldus de woordvoerder.

“We krijgen nu jaarlijks de F1 en het WK Superbike over de vloer in India, maar we proberen meer internationale raceklasses naar het Buddh International Circuit te halen. De Indiase toewijding voor auto- en motorsport is zeer groot. We werken nauw samen met de lokale autoriteiten, maar ook met de auto- en motorsportbonden in India en over de hele wereld.”

Het Buddh International Circuit is pas sinds 2011 gastheer voor de Formule 1. Het circuitcomplex, dat ook nog beschikt over een golfcourt en een cricketstadion - cricket is één van de belangrijkste sporten in India - werd ontworpen door de Duitser Hermann Tilke.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België