GP van Italië: Raceverslag

08 september 2013 — Vandaag vond de race in Monza, heilige grond voor iedereen die Ferrari een warm hart toedraagt, plaats. Vettel greep de pole en mocht vanop de eerste startrij vertrekken, Alonso vertrok vanop de 5de stek. Kon Alonso winnen voor de Italiaanse Tifosi, of wist Vettel zijn voorsprong opnieuw uit te breiden?

.De start verliep zonder zware incidenten, al verloor Raïkkönen wel een stuk van zijn voorvleugel, waardoor hij in de eerste ronde al moest komen pitten. Vettel bleef aan de leiding, gevolgd door Massa, Webber en Alonso. Di Resta moest na het blokkeren van zijn voorwiel de strijd staken. In de derde ronde ging Alonso voorbij Webber, terwijl Vettel zijn voorsprong op Massa had uitgebreid tot iets meer dan 2 seconden. In ronde 8 passeerde Alonso zijn teamgenoot.

In ronde 10 kreeg Hamilton over zijn radio te horen dat zijn band langzaam aan het leeglopen was en dat hij moest pitten. Hamilton reed echter door. Een ronde later was het dan toch tijd voor een pitstop voor de Brit. In ronde 16 moest Vergne zijn Toro Rosso aan de kant parkeren wegens een motorprobleem.

Tot ronde 22 gebeurde er niets merkwaardigs, al slaagde Alonso er toen wel in om een stukje van zijn achterstand op Vettel weg te knabbelen waardoor hij terugkwam tot 5 seconden. In ronde 24 kwam Vettel pitten, terwijl Alonso langer buitenbleef. Verwachtte Ferrari regen en lieten ze hem daardoor langer buiten? Massa kwam wel pitten, maar toen hij terug buitenkwam verloor hij een positie ten koste van Webber.

In ronde 28 kwam Alonso pitten, hij kwam tussen Vettel en Webber terug de baan op. Ondertussen kregen we een mooi gevecht tussen Hamilton en Hülkenberg te zien, waardoor Hamilton langzaam maar zeker op Massa wist te naderen. Ondertussen baande ook Raïkkönen zich langzaam maar zeker terug een weg naar voor. Na zijn 2de pitstop viel Hamilton echter terug naar de 14de positie.

Een tiental ronden voor het einde naderde Webber op Alonso en kregen we een aangenaam gevecht tussen Raïkkönen en Hamilton. In ronde 49 geraakte Hamilton dan toch voorbij The Iceman, niet veel later passeerde hij ook de McLaren van Perez en kroop hij onder de versnellingsbak van Jenson Button. Een ronde later eiste Hamilton ook de positie van Button op. In de laatste ronde deed Hamilton nog een ultieme poging om Grosjean te passeren, maar hij miste zijn rempunt in de chicane en moest hij Grosjean voorbij laten.

Vettel won uiteindelijk een vrij saaie race in Italië, Alonso eindigde 2de, Webber derde. De strijd om de wereldtitel is nu al lang niet spannend meer.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België