logo
 

GP van Italië: Tweede oefensessie: Vettel terug op kop

09 september 2011 — In de tweede oefensessie was het Vettel die de rondetijden in Monza mocht aanvoeren. In een sessie waarin nogal wat uitvallers waren, kon de Duitser ditmaal Hamilton wel voorblijven.

image

De sessie begon nogal spectaculair met een hevige crash van Buemi. De Zwitser ging wijd in Parabolica en vloog in de barrières. De wagen liep daarbij heel wat schade op, maar Buemi zelf bleef ongedeerd. Verder konden zowel Ricciardo, Rosberg en na de vlag ook Kobayashi de namiddag niet zonder de nodige technische problemen afwerken.

De Virgin van D’Ambrosio geraakte wel tijdig klaar, maar de sessie was voornamelijk gericht op het testen van de nieuwe onderdelen. De laatste vrije trainingen zullen bepalen of Virgin hiermee nu ook werkelijk een stap vooruit kan zetten.

Maar het is dus opnieuw Vettel, die voor de gelegenheid nog maar eens met een nieuw helmdesign rondrijdt, die het snelste rondje kon neerzetten, al blijft zijn tijd twee tienden onder de snelste van Hamilton in de eerste sessie. Hamilton volgt ook nu op slechts een paar honderdsten. Verrassend is dan weer Schumacher die met zijn Mercedes de top drie vervolledigd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België