GP van Japan een thriller door de banden ?

08 oktober 2011 — De GP van Japan belooft een erg spannende race te worden omwille van de banden.

image

Het circuit van Suzuka is erg veeleisend op het vlak van de banden. Dit kan ervoor zorgen dat we heel wat pitstops gaan zien, misschien zit er zelfs een nieuw record in. Algemeen wordt er immers verwacht dat het heel moeilijk zal worden om de race uit te rijden op twee pitstops. De meeste wagens zullen op drie pitstops of zelfs vier pitstops zitten.

Tijdens Q3, het laatste deel van de kwalificatie, opteerden meerdere rijders ervoor om uiteindelijk geen snelle ronde te rijden. De rijders kozen doelbewust ervoor om banden te spran. Voor de toeschouwers een spijtige zaak maar op strategisch vlak is het een uitstekende keuze. Je geeft een iets betere startpositie op voor een erg balangrijk strategisch voordeel tijdens de race.

“De zachte band zit hier echt tegen de limiet aan. Het zal interessant worden om te zien hoe lang we ze in leven kunnen houden. Het zal voor iedereen een serieuze uitdaging worden,” zegt Schumacher, die één van de rijders was die opteerden om geen snelle ronde neer te zetten.

De teams verblijven momenteel enigszins in het ongewisse over hoe lang ze met hun banden zullen kunnen rijden. Ook Adrian Sutil beseft dat het morgen niet eenvoudig zal worden.

“De harde band is niet slecht, hij is gewoonweg iets langzamer,” aldus Sutil. “Het circuit is erg veeleisend voor de banden. Het zal waarschijnlijk zelfs moeilijk worden om een race met drie pitstops uit te rijden. Misschien dat de topteams drie pitstops maken, de meeste andere teams zullen er waarschijnlijk vier maken. Er zullen heel wat pitstops gemaakt worden.”

Het zwarte goud, worden de banden uit de Formule 1 genoemd. Ze zorgden dit seizoen al voor heel wat spektakel en ook de GP van Japan kan een thriller van formaat worden. Alles is morgen dus mogelijk.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België