GP van Japan in gevaar voor Renault en McLaren


04 oktober 2018 — Volgens Tobias Gruener van ‘Auto, Motor und Sport’ en de Nederlandse commentator Olav Mol zou het raceweekend van Renault en McLaren in gevaar zijn door een typhoon.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Japan wordt geteisterd door een typhoon en dat zou rechtstreeks gevolgen kunnen hebben voor Renault en McLaren tijdens de GP van Japan. Beide teams maken gebruik van Castrol motorolie. Door de typhoon heeft de levering daarvan vertraging opgelopen en staat de motorolie bij de douane in Tokio.

Als de olie niet op tijd bij de teams geraakt zullen beide teams niet in actie kunnen komen op vrijdag. Een pittig detail is dat Red Bull, dat ook gebruik maakt van Renault-motoren, daar geen last van ondervindt want zij gebruiken namelijk olie van ExxonMobil.

Een paar maanden geleden wist Renault-baas Cyril Abiteboul daar nog over te vertellen dat het aan de brandstof van Red Bull lag dat de Oostenrijkse formatie niet het maximum uit de Renault-motoren wist te halen. We zijn benieuwd hoe de Fransman daar nu over denkt.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België