logo
 

GP van Maleisië had geen invloed op beslissing Mark Webber

27 juni 2013 — Mark Webber kondigde vandaag zijn afscheid van de Formule 1 aan.

image
De Australiër houdt eind dit seizoen de Formule 1 voor bekeken, maar volgens hem hadden de incidenten tijdens de GP van Maleisië eerder dit seizoen geen invloed op zijn beslissing.

Tijdens de GP van Maleisië reed Webber aan de leiding voor teamgenoot Sebastian Vettel. Beide rijders kregen naar verluidt te horen dat ze voorzichtig naar de finish moesten rijden, maar Vettel viel zijn Australische teamgenoot toch aan. Vettel ging uiteindelijk met de zege aan de haal en voor de zoveelste keer voelde Webber zich tekort gedaan door het team en Vettel.

Toch liet Webber vandaag weten dat zijn beslissing niet beïnvloed werd door de incidenten tijdens de GP van Maleisië.

“Nee, het had geen invloed,” aldus Webber. “Ik had mijn eigen plan en dat ben ik ook blijven volgen. Ik zal ook nog met Red Bull blijven samenwerken en dat van kortbij. Ik had mogelijkheden voor 2014 maar wat mij betreft is 2014 een afgesloten hoofdstuk. Ik heb die mogelijkheden dan ook nooit echt in overweging genomen.”

“De Formule 1 is het allerhoogste in de autosport. Ik heb met heel wat fantastische mensen samengewerkt, waaronder Adrian Newey. Ik heb gereden op de moeilijkste en meest uitdagende circuits. Ik heb gestreden tegen fantastische rijders en dat zal ik ook tot eind dit seizoen blijven doen. Of ik de Formule 1 ga missen? Uiteraard ga ik dat maar het leven gaat verder en de volgende uitdaging wacht,” besluit de Australiër.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België