GP van Mexico bijna uitverkocht: “We gaan voor een nieuw record”

12 oktober 2016 — Motorsport boomt in Mexico. Het land heeft twee F1-rijders en het circuit Hermanos Rodrigues ontvangt al twee jaar zowel het WEC- als het F1-peloton. Die tweede F1-race zou volgens de organisatie zelfs helemaal uitverkocht kunnen geraken.


“Vorig jaar hadden we er ongeveer 110.000,” zegt Rodrigo Sanches, marketing directeur van het evenement. “Als we de tribunelayout niet veranderd hadden, zou nu alles uitverkocht zijn. Door enkele aanpassingen hebben we nu echter een capaciteit van 120.000 personen. 95% is uitverkocht, de fans moeten dus snel zijn. Ik ben er van overtuigd dat we een uitverkocht F1-feest zullen hebben.”

Hiervoor moest de organisatie wel even puzzelen.

“Door de bouw van een nieuw baseballstadion in de buurt van de eerste bocht, verloren we onze tribune daar. We hebben heel wat moeten reorganiseren. De structuren van de tribunes zijn aangepast waardoor we toch meer volk kunnen ontvangen.”

Het Mexicaanse publiek maakte ook indruk vorig jaar. De podiumceremonie voor de twee grote tribunes staat nog op het netvlies van veel F1-fans gebrand.

“Zulke grote evenementen zorgen altijd voor een goede sfeer in Mexico,” aldus Sanchez. “Dankzij de F1 kunnen we dat nu aan de wereld tonen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image