logo
 

GP van Mexico dreigt van de F1-kalender te verdwijnen

02 februari 2019 — De Mexicaanse GP dreigt opnieuw van de F1-kalender te verdwijnen doordat de Mexicaanse regering de staatssteun voor het evenement zouden stopzetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mexico Grand Prix (@mexicogp) op

In 2015 keerde Mexico na een jarenlange afwezigheid terug op de F1-kalender en de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez behoort sindsdien tot de populairste onder de fans. De tribunes rondom het circuit zitten stampvol en vooral het stadiongedeelte zorgt. voor een unieke sfeer.

Eind dit jaar loopt het contract met de Formule 1 echter af en dat betekent meteen ook dat de race ter discussie komt te staan. Vooral ook omdat de Mexicaanse regering naar verluidt de staatssteun voor het evenement zou willen schrappen. Die staatssteun zou zo’n 20 miljoen dollar bedragen.

“Wat 2020 betreft heeft de federale regering zich niet langer geëngageerd om deze bijdrage te leveren,” vertelde Claudia Sheinbaum, het hoofd van het bestuur in Mexico Stad, tegenover ‘El Financiero’.

Volgens Sheinbaum zorgden de verkiezingen van vorig jaar ervoor dat er na de herschikking van de regering andere prioriteiten gelegd worden.

“De regering wil het meeste van haar middelen spenderen aan het vervolledigen van de toeristische Maya-trein,” waarmee Sheinbaum verwijst naar een infrastructuurproject waarbij er een spoorweg wordt aangelegd en die enorm veel geld kost.

Ondanks dit alles zou de organisatie van de GP van Mexico dit jaar niet in gevaar zijn.

“De F1-race in 2019 gaat plaatsvinden omdat de vorige regering de gelden reeds heeft toegezegd.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België