GP van Mexico op weg naar 350 000 toeschouwers?

14 september 2016 — Volgens de organisatoren is de GP van Mexico op weg om over de drie dagen van het raceweekend 350 000 toeschouwers te ontvangen.


Toen de GP van Mexico vorig jaar terugkeerde op de F1-kalender was er meteen een enorme belangstelling van het grote publiek. De tribunes waren massaal gevuld en dat zorgde vooral op zondag tijdens de race voor een uitgelaten sfeer.

Ook de teams en rijders wisten het raceweekend best te smaken. Vooral het stadiongedeelte, waarbij de F1-bolides doorheen een voormalig baseballstadion rijden, werd erg gesmaakt. Het creëerde een unieke sfeer voor zowel de rijders als de fans. De teams en rijders keren binnenkort dan ook maar al te graag terug naar de Autódromo Hermanos Rodríguez. Daar mogen ze zich waarschijnlijk aan nog meer fans dan vorig jaar verwachten.

“Vorig jaar haalden we 336 000 toeschouwers, indien we er dit jaar 350 000 halen dan zou dat geweldig zijn,” zei Rodrigo Sanchez, de directeur van marketing en communicatie van de Autódromo Hermanos Rodríguez tegenover ‘ESPN’.

De meeste races die aan de F1-kalender worden toegevoegd kennen na het eerste jaar een serieuze daling in de toeschouwersaantallen maar dat zou in Mexico niet het geval zijn. Meer zelfs, in Mexico is er extra capaciteit voor de toeschouwers voorzien.

“We bevinden ons in de laatste rechte lijn met nog 47 dagen te gaan tot het evenement. Alles ziet er goed uit en verloopt volgens schema.”

Ter vergelijking, ook voor de organisatoren van de GP van België was de editie van dit jaar bijzonder succesvol. Op zondag waren er tijdens de GP van België 90 000 toeschouwers, bijna een evenaring van het record uit 2000, toen de GP van België 95 000 toeschouwers had. Dit jaar waren er gespreid over de drie dagen van het raceweekend van de GP van België ongeveer 200 000 toeschouwers. De GP van Mexico doet dus bijna 150 000 toeschouwers beter.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België