GP van Monaco: “Bij ons zullen er wel grid girls zijn”

05 april 2018 — De organisatoren van de GP van Monaco komen met een opmerkelijk standpunt. Tijdens de F1-race in het prinsdom zullen er immers wel grid girls op de startgrid staan.


Commotie eerder dit jaar in de Formule 1. Liberty Media, de nieuwe eigenaars van de Formule 1, liet immers weten dat de grids girls die normaal bij iedere race op de startgrid staan werden afgeschaft. In de plaats van de grid girls kwamen de grid kids.

Die zogenaamde ‘grid kids’ zijn nog het best te vergelijken met de jongens en meisjes die zoals in het voetbal aan de hand van een voetballer mee het veld op mogen. Consternatie echter in de F1-paddock en ver daar buiten.

Protest van sommige F1-piloten, protest van heel wat F1-fans, en protest ook van de grid girls zelf, die vonden dat hun broodwinning werd afgenomen. Als grid girl verdien je een aardig zakcentje bij en sommige grid girls gebruiken dat geld om onder andere hun studies te betalen.

Alle protest echter ten spijt hield Liberty Media voet bij stuk: “Het is niet meer van deze tijd”, klonk het droogjes. En dus geen grid girls in de Formule 1 dit jaar ... of toch wel?

In Monaco weigert men immers te plooien voor de maatregel. De glitter en glamour moeten blijven in het prinsdom en daar horen dus ook de grid girls bij, zo meent Michel Boeri, de grote baas van de Monegaskische autosportbond. Hij vindt ook niet dat de aanwezigheid van grid girls door vrouwen als beledigend of vernederend wordt ervaren.

“Onze hostessen hebben model- en pr-opleidingen gevolgd. Wat ze geleerd hebben brengen ze tijdens ons evenement in de praktijk en daar worden ze ook voor betaald,” aldus Boeri tegenover de Franse krant ‘Nice-Matin’.

Boeri komt echter wel met een compromis. De grid kids zullen ook in Monaco de startnummers mogen dragen, al zullen de pr-activiteiten volgens Boeri door de grid girls uitgevoerd worden.

Heel wat F1-fans reageerden alvast laaiend enthousiast, benieuwd hoe Liberty Media zal reageren ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België