GP van Portugal: Lewis Hamilton schrijft geschiedenis met 92ste F1-overwinning

25 oktober 2020 — Lewis Hamilton heeft op redelijk eenvoudige wijze de GP van Portugal gewonnen. Voor Hamilton is het zijn 92ste F1-overwinning, daarmee verbreekt hij het record van Michael Schumacher van meeste aantal F1-overwinningen ooit.

Lewis Hamilton kende van op de polepositie een goede start en leek ook aan de leiding te kunnen blijven van de race. Enkele bochten verder zagen we de rijders echter plots op eieren rijden want daar lag het Autódromo Internacional do Algarve blijkbaar wat glad doordat het zeer zacht had geregend.

Daarbij kwam het tot een aanrijding tussen Verstappen en Sergio Perez. Vooraan zagen we dan weer de leiding in de race naar Carlos Sainz in de McLaren gaan. Het begon immers iets heviger te regenen en de Spanjaard was de rijder die onder die omstandigheden profiteerde om Hamilton en Bottas te passeren.

In ronde 18 probeerde Lance Stroll een quasi onmogelijk manoeuvre door over de kerbstones Lando Norris te proberen inhalen in de eerste bocht. Het kwam tot een aanrijding en Stroll werd bestraf met een tijdstraf van vijf seconden.

Even later zagen we Hamilton de aansluiting vinden bij Valtteri Bottas en mits DRS kon Hamilton op eenvoudige wijze de leiding in de race overnemen.

De race kenmerkte zich trouwens door enkele mooie gevechten in het middenveld. Het feit dat het circuit onbekend terrein is voor de teams en rijders zorgde mee voor het nodige spektakel.

In ronde 41 en 42 kwamen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas binnen voor een bandenwissel, beide Mercedes-rijders bleven op de plaatsen één en twee in de race liggen.

Vooraan weinig spektakel aangezien de posities daar min of meer vast leken te liggen maar des te meer gevechten in het middenveld.

Daarbij was het vooral Ricciardo die de ene na de andere positie moest prijsgeven.

Voor Lance Stroll zat de race er in ronde 53 op, zijn wagen leek te ernstig beschadigd na de eerdere aanrijding en Stroll reed ook ruim buiten de punten.

Opmerkelijk was dan weer dat Esteban Ocon pas in ronde 55 zijn eerste en enige pitstop afwerkte. De Fransman kwam als achtste opnieuw de baan op en wist zo teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich te houden.

Vooraan zagen we Lewis Hamilton probleemloos richting de overwinning rijden. Alhoewel, de zesvoudig F1-kampioen leek plots met een kramp te moeten afrekenen. Aan zijn rondetijden viel daarvan niets te merken.

Hamilton behaalde op het Autódromo Internacional do Algarve zijn 92ste F1-overwinning, waarmee hij definitief het record van Michael Schumacher verbreekt en alweer een record op zijn naam schrijft.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België