GP van Rusland in gedrang door nakende oorlog?

06 mei 2014 — Met het conflict in Oekraïne dat dreigt te escaleren in een open oorlog met Rusland, komt ook de GP van Rusland in het gedrang.

image

Sochi en Oekraïne mogen dan wel een eindje van elkaar liggen. Het probleem zit zoals zo vaak in Formule 1 bij het geld. De EU en de VS hebben een aantal sancties gegeven aan Rusland waaronder de buitenlandse geldtegoeden bevriezen.

Dit zou meteen ook één van de redenen zijn waarom Sergey Sirotkin zijn debuut bij Sauber nog niet heeft gemaakt. Sirotkin wordt gesteund SMP Bank en door Boris Rotenberg, een vertrouweling van Poetin. Met het bevriezen van de buitenlandse rekeningen ontstond er dus een cash probleem.

Hetzelfde probleem dat Sochi wel eens zou kunnen ondervinden, samen met nog tientallen Russische atleten. In Groot-Brittannië is er door sommige politici al hardop gesteld dat bij een volgende sanctie, het wel eens heel erg moeilijk tot zelfs onmogelijk zou kunnen zijn om in Sochi een GP te organiseren.

Een bijkomend probleem is dat grote sponsors zich misschien zouden kunnen distantiëren van Rusland en daarmee ook druk op de teams zou kunnen komen. Niki Lauda sprak zich onlangs nog uit tegen een boycot van de GP, maar het zou wel eens kunnen dat er grotere problemen dan dat op til zijn.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België