GP van Spanje ook volgend jaar in Barcelona?

14 mei 2013 — De kans wordt met de dag groter dat de GP van Spanje ook volgend jaar zal doorgaan op het Circuit de Catalunya vlakbij Barcelona.


Sinds 2008 stonden er twee races in Spanje op de F1-kalender. Vanaf dat jaar werd er immers ook een GP van Europa verreden in Valencia. Het was een gunst voor Spanje, nadat de Formule 1 razend populair werd door het succes van Fernando Alonso.

Het is echter crisis in Spanje en daarmee werd het idee geopperd om de GP van Spanje beurtelings in Barcelona en Valencia te laten doorgaan. Valencia staat dit jaar niet op de kalender en het was dan ook de bedoeling om in 2014 Barcelona van de kalender te halen en de GP van Spanje te laten doorgaan in Valencia.

Er werd een akkoord bereikt tussen de beide organisatoren, maar de voorbije dagen weerklonk vanuit Barcelona steeds luider de boodschap dat ze ook volgend jaar op de F1-kalender willen staan. Volgens officials worden de voorbereidingen voor een GP van Spanje volgend jaar in Barcelona reeds getroffen. Zo kregen de toeschouwers van het voorbije raceweekend reeds flyers waarop de prijzen van de tickets voor het circuit de catalunya en de GP van Spanje in 2014 staan.

“We werken aan volgend jaar. We hebben reeds de ticketprijzen voor 2014 gepubliceerd,” aldus Salvador Servia, de directeur van het Circuit de Catalunya. “We hebben 23 jaar aan formule 1 gedaan en we willen het nog eens 23 jaar doen.”

“We bevinden ons in een crisis maar we willen alles in het werk stellen om een grand prix te organiseren met alle kwaliteiten alsof we nog steeds rijk zijn,” besluit Salvador Servia.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België