logo
 

GP van Spanje: Podiumreacties

12 mei 2013 — Fernando Alonso triomfeerde in zijn thuisrace met ruime voorsprong om Kimi Raikkonen. Felipe Massa vervolledigt het podium, en een fantastisch resultaat voor Ferrari.

De Spaanse vice-wereldkampioen wou in Barcelona maar wat graag winnen, maar mocht pas vanaf de vijfde plaats starten. Een raketstart zoals we die ondertussen gewoon zijn van Alonso bracht hem naar de derde plaats na de eerste bocht, en de rest is, dankzij een perfecte pitstopstrategie en een foutloze race, geschiedenis.

“Het is een fantastisch gevoel, en de steun van het publiek heeft ons echt geholpen. Iedereen binnen het team heeft zijn uiterste best gedaan, want we wilden schitteren voor onze fans en voor iedereen die Ferrari in het hart draagt. We hebben het gehaald, en dat maakt ons gelukkig, maar we willen hier zeker niet stoppen.” vertelt Alonso op het podium.

“Er verandert niets. We hebben pas vijf races gehad, en we hebben ups en downs gekend. Er zijn races geweest waar we geen problemen hadden, waar we op het podium eindigden, maar er waren ook races waar we fouten maakten of mechanische pech hadden, en we niet opnieuw willen meemaken. Maar we weten dat we een wagen hebben die vooraan kan meestrijden en waarmee we voor de titel kunnen gaan, dus als we ons werk goed genoeg doen, dan kunnen we meedoen, en dat is waar we ons op concentreren.”

Kimi Raikkonen ging voor een driestopper, maar dat was niet genoeg om de Ferrari van Fernando Alonso voor te blijven. De Fin komt echter wel terug tot op vier puntjes van Sebastian Vettel, maar reageert eerder ontgoocheld.

“Het liefste van al wil je winnen. Ik ben dan ook teleurgesteld om hier als tweede te eindigen. Soms is het gewoon zo, en dan moet je je daarbij neerleggen. Ik ben wel heel tevreden met het harde werk dat het team heeft geleverd. Daarmee hebben we al een belangrijk doel bereikt.” verklaarde Raikkonen na afloop tegenover Eddie Jordan.

Felipe Massa kreeg gisteren nog een gridstraf opgelegd, waardoor de Braziliaan vandaag vanop plaats negen moest vertrekken. Massa kende echter een uitstekende race, en eindigde zo op een mooie derde plaats. Massa antwoordde bevestigend op de vraag van Jordan of de Braziliaan nu zijn beste vorm had teruggevonden.

“Ik was ontgoocheld door mijn gridstraf na de kwalificaties, maar ik kende een prima race. De auto voelde erg goed aan, waardoor ik vol in de aanval kon gaan van bij de start. Ik stond na de eerste ronde op de zesde plaats, en ik kon daarna nog een aantal plaatsen goedmaken. De banden bezorgden me wat moeite, maar al bij al is de race erg goed verlopen.” aldus een tevreden Felipe Massa.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België