“GP van Spanje valt niet te voorspellen”

04 mei 2012 — Bijna alle teams hebben op het circuit uitgebreid nieuwe onderdelen getest. De kans is dan ook groot dat het rijdersveld en de onderlinge prestaties serieus door elkaar geschud worden. De GP van Spanje valt dan ook compleet niet te voorspellen.

image

En zo denkt ook ondermeer Lewis Hamilton erover. Volgens de Brit zal het heel moeilijk te voorspellen zijn wie er op het Circuit de Catalunya de bovenhand zal halen. De teams hebben immers naar aanloop van het nieuwe seizoen uitgebreid getest op het circuit en ondertussen hebben heel wat teams nieuwe onderdelen klaar die voor het eerst tijdens de GP van Spanje gebruikt zullen worden.

“Onze prestaties tijdens de wintertests in Barcelona waren veelbelovend. Maar het is dit seizoen erg moeilijk om de prestaties en verhoudingen te voorspellen. Het is dan ook erg moeilijk om te voorspellen wie er zondag vooraan zal terug te vinden zijn,” aldus Hamilton.

Vorig jaar presteerde Hamilton erg goed op het Circuit de Catalunya. De Brit kon er de strijd aangaan met Sebastian Vettel, die op dat moment het seizoen domineerde. Hamilton werd vorig jaar uiteindelijk tweede, vlak achter Vettel.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België