GP van Turkije: 40 000 tickets verkocht tijdens eerste zes uur ticketverkoop

17 september 2020 — De organisatoren van de GP van Turkije hebben laten weten dat maar liefst 40 000 tickets voor de F1-race op het Instanbul Park in amper zes uur tijd verkocht werden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Intercity Istanbul Park (@intercitypark) op

Na negen jaar van afwezigheid keren het Instanbul Park en de GP van Turkije terug op de F1-kalender. De organisatie achter de Turkse GP hoopte om 100 000 fans te verwelkomen tijdens de racedag op zondag, wat zou neerkomen op de halve capaciteit van het circuit.

Het liep tijdens het begin van de verkoop alvast storm voor tickets want in amper zes uur tijd werden er maar liefst 40 000 tickets verkocht. Een verklaring hiervoor is ongetwijfeld de bijzonder lage prijs voor tickets.

Voor 30 Turkse Lira, iets meer dan 3 euro, kan je immers naar de GP van Turkije komen kijken. Ongezien lage prijzen dus voor de F1-race op 15 november op Instanbul Park.

“We wensten de volledige capaciteit van 220 000 fans benutten maar gezien de huidige situatie met COVID-19 is dat niet mogelijk,” aldus Vural Ak, de voorzitter van Intercity.

“Omwille van COVID-19 hopen we nu een race met 100 000 fans te organiseren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België