logo
 

GP Zuid-Korea: Raceverslag

14 oktober 2012 — Vandaag vond de GP van Zui-Korea plaats. Zou Vettel de leiding in het kampioenschap overnemen of kon Alonso nog een vuist maken?

Bij de start van de race kregen we een bloedstollende start te zien. Er werd overal hard maar eerlijk gestreden voor posities. Vettel verschalkte Webber, Alonso ging voorbij Hamilton. Jenson Button werd slachtoffer van dienst, hij werd uit de race getikt door Kobayashi. Ook Rosberg moest de strijd staken. Kobayashi kreeg uiteindelijk een drive-through penalty aangesmeerd.

In de veertiende ronde was het tijd voor de eerste pitstop van de race en ging Hamilton een nieuw stel sloffen halen. Webber, Massa, Räikkönen, Vettel en Alonso volgden snel. Een tiental ronden later kwam Hamilton plots in de problemen. De Brit had duidelijk last van te weinig grip en werd gepasseerd door Felipe Massa. Ook Räikkönen ging niet veel later vlot voorbij de McLaren piloot, al wist Hamilton snel zijn positie terug te winnen.

Hamilton bleef het echter moeilijk hebben en besloot in ronde 27 te gaan pitten, hij ging voor de harde bandensoort. Ondertussen naderde Alonso langzaam maar zeker op Mark Webber. Na de tweede ronde pitstops moest Alonso een beetje lossen waardoor Webber opnieuw een beetje afstand kon nemen van de Spanjaard.

In ronde 40 werden we plots wakker geschud uit onze winterslaap dankzij Nico Hulkenberg die zowel Grosjean als Hamilton passeerde. Ondertussen werd ook duidelijk dat Hamilton het einde van de race niet ging halen op zijn oude banden en werd hij opnieuw binnen geroepen door zijn team. Na zijn pitstop kwam hij achter Vergne op de tiende positie terecht.

De rest van de race verliep zonder noemenswaardige incidenten, al kreeg de McLaren van Lewis Hamilton nog wat extra decoratie toen hij wat kunstgras oppikte. Ook luidde men bij Red Bull de alarmbel over bandenslijtage, al viel deze beter mee dan de renstal verwachtte.

Sebastian Vettel greep dus zijn derde opeenvolgende zege en grijpt zo de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Ferrari grijpt de tweede positie bij de constructeurs.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België