GP2: Nasr behaalt de pole, Stoffel Vandoorne start als vijfde

25 juli 2014 — Stoffel Vandoorne, die tijdens de eerste oefensessie de snelste tijd neerzette, moest zich tijdens de kwalificatie voor de eerste GP2-race tussen het verkeer wringen om zaterdag vanaf een vijfde plek te kunnen starten.

Onze landgenoot wist na vijf minuten een sterke tijd neer te zetten die hem de voorlopig eerste plek opleverde. Niet veel later bracht het Campos Racing Team de verrassing met de twee rookies Arthur Pic en Kimiya Sato die beiden sneller gingen dan de West-Vlaming.

Na vijftien minuten stond iedereen terug in de pitbox. Terwijl het circuit afkoelde, zijn Daniël De Jong en Tom Dillman de eerste twee rijders die terug het circuit opreden. Dillman wist vervolgens net de voorlopige polepositie af te snoepen van Pic, maar terwijl iedereen terug de pitbox uitreed werd zijn snel rondje van de kaart geveegd door Felipe Nasr, de reserverijder van het Williams F1 team.

De Braziliaan verbeterde daarna zijn tijd nog, waarna Stefano Coletti 24 duizendsten van een seconde te kort kwam en de tweede tijd reed. Door de gridpenalty van Johnny Cecotto mag Vandoorne morgen als vijfde vertrekken voor de GP van Hongarije in de GP2.

Geschreven door Joren Vandergoten

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België