GP2: Stoffel Vandoorne start straks vanop de eerste rij

19 juli 2014 — Stoffel Vandoorne slaagde er in Hockenheim voor de tweede keer dit seizoen in om zich op de eerste startrij te kwalificeren voor de hoofdrace. image

Vandoorne kwalificeerde zich eerder in Bahrein op de tweede plaats, en wist de hoofdrace op zaterdag, door een fantastische start en een perfecte pitstopstrategie, te winnen. Of hij daar ook in Hockenheim in zal slagen, zullen we straks zien, maar Stoffel kijkt alvast vol vertrouwen uit naar de race.

“Het is inderdaad hetzelfde resultaat als in Bahrein.” verklaarde Vandoorne na de kwalificatie. “Ik won toen de hoofdrace vanuit dezelfde startpositie, dus ik kijk met heel veel vertrouwen uit naar morgen.”

“Het was een goede dag voor ons, met een tweede plaats tijdens de vrije trainingen en de kwalificaties. Ik was echter wel een beetje ontgoocheld, omdat ik voelde dat ik nog iets beter kon gedaan hebben. Maar hoe dan ook bevinden we ons in een zeer goede uitgangspositie voor morgen.”

“Ik ging niet goed met het verkeer om.” antwoorde Vandoorne op de vraag wat er beter kon. “We maakten ook een klein foutje met de afstelling, maar het belangrijkste is dat we op de goede weg zijn, en opnieuw vooraan staan.”

Onze landgenoot denkt dat er tijdens de races heel goed zal moeten gelet worden op de bandenslijtage. Vooral de zachte banden zullen het zwaar te verduren krijgen in de tropische temperaturen die het raceweekend in Hockenheim beheersen. Net als in Bahrein staan Jolyon Palmer op de polepositie, Stefano Coletti start als derde. De hoofdrace voor de GP2 volgt net na de kwalificaties voor de Formule 1.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België