logo
 

GP2-team Stoffel Vandoorne denkt na over F1-deelname

18 mei 2015 — ART, het GP2-team waarvoor onze landgenoot Stoffel Vandoorne rijdt, overweegt een eventuele deelname aan de Formule 1.


Na de bijeenkomst van de F1 Strategy Group is duidelijk welke richting de Formule 1 de komende jaren en vooral vanaf 2017 wil uitgaan. Er wordt zelfs gedacht aan een eventueel klantenchassis maar ook zonder dergelijk klantenchassis overweegt ART een eventuele deelname aan de Formule 1.

ART is momenteel actief in de GP3 en de DTM. In de GP3 rijdt Esteban Ocon, geruggesteund door Mercedes, en in de DTM verzorgt het eveneens voor Mercedes het derde team. In de GP2 kennen wij ART uiteraard als team waarvoor onze landgenoot Stoffel Vandoorne rijdt. ART is dan ook erg gekend in de racewereld, maar de ambities van ART reiken verder dan de GP2.

Bij ART denken ze er ernstig over na om eventueel aan de Formule 1 deel te nemen, met of zonder klantenchassis. Tegenover ‘motorsport.com’ laat mede-eigenaar Nicolas Todt verstaan dat ART daadwerkelijk overweegt om deel te nemen aan de koningsklasse van de autosport.

“Een deelname aan de Formule 1 kan ART in overweging nemen,” aldus Nicolas Todt, de zoon van FIA-president Jean Todt.

Volgens Todt zijn er twee mogelijkheden. Ofwel wordt er met een klantenchassis gewerkt, ofwel bouwt ART zelf haar wagen maar gaat het daarbij wel het technisch partnerschap aan met een topteam. Denk bijvoorbeeld maar aan de samenwerking die Marussia in het verleden met Ferrari had. Ferrari gaat nu echter het nieuwe Haas F1 team op technisch vlak ondersteunen.

Aangezien ART momenteel reeds op verschillende vlakken samenwerkt met Mercedes alsook met McLaren moet misschien daaraan gedacht worden, zeker nu Force India niet langer samenwerkt met McLaren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België