GPDA wil duidelijkheid over crash Alonso

06 maart 2015 — De crash van Fernando Alonso in Barcelona tijdens de tweede wintertest van het seizoen blijft de Formule 1 wereld achtervolgen. Er zijn nog heel wat vragen bij het vreemde ongeluk van de Spanjaard. De Grand Prix Drivers' Association (GPDA) vraagt tekst en uitleg over de crash.

image
Zoals reeds bekend, zal Fernando Alonso niet rijden tijdens de eerste grand prix van het seizoen in Australië. Tijdens de wintertests in Barcelona liep hij een lichte hersenschudding op. Het blijkt dat de tweevoudig wereldkampioen nu wel weer in orde is.

McLaren blijft volharden dat een windvlaag de oorzaak is geweest van de crash. Er was inderdaad veel wind tijdens de testdag. Maar bij de rijders blijven er toch vragen heersen. De GPDA vermoedt niet dat Alonso een elektrische schok heeft gekregen. Ze gaan er ook van uit dat de auto niets mankeerde.

De GPDA heeft een memo ontvangen van de FIA en McLaren. Ze zullen de GPDA op de hoogte houden, ook al hebben ze de GPDA reeds ingelicht. “We weten alvast dat alles in orde was met de auto. Alle veiligheidssystemen werkten zoals het hoort. Het is uitgesloten dat Fernando een elektrische schok heeft gekregen. Dit gerucht is niet waar. We moeten nog wachten op de medische rapporten om meer te weten te komen over de oorzaak en de gevolgen van de crash. Het is niet aan ons om iets te melden over de medische toestand van Fernando. We zullen eerst Fernando, zijn familie en dokters alle ruimte geven die ze nodig hebben.”

De GPDA zal in gesprek blijven met de FIA en McLaren. Als laatste wenste de GPDA Fernando een spoedig herstel toe.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België