Grid girls begrijpen niet dat ze moeten verdwijnen: “Feministen zijn hier schuldig aan”

05 februari 2018 — De storm over het verdwijnen van de grid girls in de Formule 1 is nog niet gaan liggen. De grid girls zelf begrijpen niet waarom hun job moet verdwijnen.

Nadat eerder al in verschillende andere takken van de autosport de schaars geklede grid girls verdwenen, werd vorige week beslist dat er komend F1-seizoen geen grid girls meer op de startgrid van de Formule 1 zullen staan. De Formule 1 volgt daarmee in de voetsporen van het darts, waar de walk-on girls eveneens verdwijnen. Ook in andere sporten staan de vaak schaars geklede vrouwen ter discussie.

“Hoewel de grid girls al tientallen jaren deel uitmaken van de F1, vinden wij dat dit gebruik niet in lijn staat met onze merkwaarden en dat het in strijd is met de maatschappelijke normen van tegenwoordig. We geloven niet dat dit gebruik relevant is voor onze fans, jong of oud, overal ter wereld,” luidde het bij Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1.

Er waren echter gemengde reacties op het verdwijnen van de grid girls. Sommigen vinden het een goede zaak, anderen noemen het belachelijk en hypocriet. Het zijn echter de grid girls zelf die zich nu mengen in de discussie.

Heel wat meisjes en vrouwen verliezen door het verdwijnen van de grid girls immers ook voor een deel hun job. Sommigen zijn al jaren grid girl in de Formule 1 en vinden het bijzonder jammer dat hun functie verdwijnt. Er wordt ook kritiek gegeven op feministen, die volgens sommige grid girls aan de basis liggen van het feit dat de grid girls in de Formule 1 en ook in andere sporten verdwijnen.


Ondertussen is er ook al een petitie gestart om de grid girls te ‘redden’.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België