Gridgirls zorgen voor controverse (foto’s)

19 maart 2012 — De gridgirls van de GP van Australië zorgden ervoor dat ze in de kijker stonden, maar ze zorgden ook voor heel wat controverse ...

image
klik hier voor meer en grotere foto’s.
Meer foto’s onderaan dit artikel ...

U zal ze ongetwijfeld ook opgemerkt hebben toen u naar de startgrid van de GP van Australië keek: de gridgirls. Ze horen er al decenialang bij in de autosport en soms wordt er al eens lachend gezegd dat sommigen voor de gridgirls naar de race gaan kijken in plaats van voor de race zelf.

De hoofdsponsor van een race die wordt verreden mag steeds de gridgirls over de startgrid laten paraderen en ze uiteraard aankleden met een uniform met het logo van de hoofdsponsor. Net over dat uniform is er dit jaar in Australië heel veel te doen geweest.

Laat ons beginnen bij het begin en dat is de dagen voor de GP van Australië. Er is dan de officiële voorstelling (ja ja, blijkbaar roept men daar de pers ook voor bijeen) van de kleding waarin de gridgirls zullen lopen. Toen al was er felle kritiek op het vestimentair aspect van de gridgirls.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren werd er deze keer geen beroep gedaan op een bekende ontwerper voor het ontwerp van de kleding van de gridgirls. Dat zorgde meteen al voor hevige reacties.

“Ik kan hier niets op tien voor geven, ik kan zelfs geen 1 op 10 in overweging voor nemen,” aldus Alex Perry jurylid van Australia’s Next Top Model. “Het lijk wel of ze uit de familie Von Trapp komen.”

“Ik wil dat ze eruit zien zoals Drew Barrymore toen zij een pitgirl was voor Charlie’s Angels, niet zoals ze er nu uitzien.”

Gelukkig waren er ook positieve reacties. Melissa Hoyer, die de outfits van 2010 nog bijna de grond inboorde, vond het deze keer een stuk beter dan twee jaar geleden. “Meestal hebben we er felle kritiek op omdat het kritiek verdient, maar deze keer denk ik dat ze het bij het rechte eind hadden. Over het algemeen zien ze er heel goed en erg scherp uit.”

En dan komen we naadloos aan bij het feit waarnaar iedereen ook heeft verwezen, namelijk dat de outfit van 2012 was eigenlijk bijna identiek aan de outfit van 2010. Die outfit uit 2010 werd ontworpen door Kit Willow. Bij de outfit van dit jaar werden bijna identiek dezelfde laarzen, rokjes en topjes gebruikt. Alleen ontbrak er deze keer zowat één kledingstuk vergeleken met 2010. Daar waar 2010 nog als inspiratieloos werd afgeschilderd lokte de outfit van 2012 heel wat andere reacties uit ...

Qantas werd pas erg laat aangeduid als hoofsponsor van de GP van Australië in 2012 en daarom was er volgens de Australische luchtvaartmaatschappij erg weinig tijd om na te denken over de kleding van de gridgirls.

Aan u om te oordelen wat u het mooiste vindt: de outfit van 2010 of die van 2012 ...

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België