Gridpenalty Stoffel Vandoorne loopt op tot 40 plaatsen

25 augustus 2017 — Stoffel Vandoorne zijn gridpenalty voor de GP van België is opgelopen tot 40 plaatsen. Vandoorne startte echter sowieso als laatste.


Voorafgaand aan het begin van het raceweekend had Stoffel Vandoorne reeds vernomen dat hij een gridpenalty van maar liefst 35 plaatsen kreeg voor zijn thuisrace.

Honda introduceerde op het circuit van Spa-Francorchamps op zijn bolide immers een verbeterde versie van zijn ‘spec3-motor’. Het betekende voor Vandoorne een vijfde exemplaar van de verbrandingsmotor, achtste turbolader, achtste MGU-H, vijfde MGU-K, zesde batterij en zesde versie van de elektronica.

Doordat er slechts vier exemplaren van ieder motoronderdeel zijn toegelaten kreeg Vandoorne een gridpenalty van 35 plaatsen. Daar komen nu nog 5 plaatsen bovenop omdat ook de versnellingsbak van zijn McLaren vervangen wordt.

Strategisch gezien kan dit een goede zaak zijn aangezien Vandoorne nu reeds zeker was van de laatste plaats op de startgrid. Door de nieuwe versnellingsbak nu in gebruik te nemen vermijdt McLaren dat Vandoorne eventueel in de loop van de komende races een gridpenalty zou krijgen voor een gelijkaardige wissel.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België