Gridpenalty van 15 plaatsen voor Max Verstappen

21 oktober 2017 — Gisteren nog het heugelijk nieuws over een contractverlenging, vandaag minder leuk nieuws voor Max Verstappen. De Nederlander krijgt immers een gripdenalty voor de GP van de Verenigde Staten.


Het zat er al aan te komen want op donderdag circuleerden er al berichten dat de kans groot was dat Max Verstappen een gridpenalty voor de race in Austin zou krijgen. Het duurde echter tot vandaag alvorens officieel werd bevestigd dat Max Verstappen een gridpenalty krijgt voor de GP van De Verenigde Staten.

Red Bull zag zich immers genoodzaakt om enkele motoronderdelen bij Max Verstappen zijn bolide te vervangen. Verstappen kreeg een nieuwe interne verbrandingsmotor alsook een nieuwe MGU-H. Verstappen krijgt daardoor een gridpenalty van vijftien plaatsen. Het ziet er dus naar uit dat Verstappen voor een serieuze inhaalrace staat.

Max Verstappen is niet de eerste rijder die dit raceweekend een gridpenalty krijgt. Naast Verstappen kregen ook Brendon Hartley (25 plaatsen), Nico Hülkenberg (20 plaatsen) en Stoffel Vandoorne (5 plaatsen) een gridpenalty.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België