Gridpenalty van 35 plaatsen voor Stoffel Vandoorne?

23 augustus 2017 — Volgens het Duitse 'Auto Motor und Sport' zou onze landgenoot Stoffel Vandoorne een gridpenalty van maar liefst 35 plaatsen krijgen voor de GP van België.


Met de circuits van Spa-Francorchamps en Monza krijgen de teams en rijders na de zomerpauze meteen twee circuits voorgeschoteld waarbij de motor erg belangrijk is. De verschillende motorfabrikanten proberen dan ook alles in het werk te stellen om een zo krachtig en betrouwbaar mogelijke motor te voorzien.

Mercedes voorziet Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van een nieuwe verbeterde motor. Het wil daarmee op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza de strijd met Ferrari winnen. Beide rijders worden niet bestraft omdat ze nog binnen het maximaal aantal van vier exemplaren per motoronderdeel zitten.

Ook Honda voorziet een verbeterde versie van haar zogenaamde ‘spec3-motor’. De Japanners hebben volgens ‘Auto Motor und Sport’ echter slechts één exemplaar van de vernieuwde motor ter beschikking en die wordt ter beschikking gesteld van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne krijgt een compleet nieuwe motor met een vijfde exemplaar van de verbrandingsmotor, achtste turbolader, achtste MGU-H, vijfde MGU-K, zesde batterij en zesde versie van de elektronica. Dit alles zou Vandoorne een gridpenalty van maar liefst 35 plaatsen opleveren. Het zou meteen een serieuze tegenvaller voor Vandoorne zijn, al moet de gridpenalty nog wel officieel bevestigd worden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België