Gridpenalty voor Fernando Alonso en Jenson Button

30 oktober 2015 — Fernando Alonso en Jenson Button hebben een gridpenalty gekregen voor de GP van Mexico.


Beide McLaren-piloten krijgen voor de race van zondag een gridpenalty omdat er verschillende motoronderdelen gewisseld worden.

McLaren past een trucje toe om Jenson Button van verschillende nieuwe motoronderdelen te voorzien zodat de Brit de laatste specificatie van de Honda-motor ter beschikking krijgt.  Nog voor aanvang van de eerste oefensessie kreeg Button zijn wagen een nieuwe interne verbrandingsmotor, turbolader, MGU-H en MGU-K. Voorafgaand aan de tweede oefensessie zal hetzelfde nogmaals herhaald worden, wat resulteert in een gridpenalty van maar liefst vijftig plaatsen.  Jenson Button zal dan ook zondag naar alle waarschijnlijkheid als laatste op de startgrid staan.

De reden dat er bij Button twee keer een wissel wordt uitgevoerd is dat er tijdens de race niet langer een extra tijdstraf wordt uitgedeeld indien je niet alle plaatsen kan inboeten op de startgrid. Daardoor heeft Button nu twee keer een Honda-motor van de recentste specificatie waarmee hij de rest van het seizoen kan afwerken.

Ook teamgenoot Fernando Alonso krijgt een gridpenalty van vijftien plaatsen. Alonso krijgt een nieuwe interne verbrandingsmotor en versnellingsbak.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België