Gridpenalty voor Esteban Ocon na inbreuk onder rode vlag

06 oktober 2018 — Force India-piloot Esteban Ocon heeft een gridpenalty voor de GP van Japan gekregen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Racing Point Force India F1 (@forceindiaf1) op

Esteban Ocon kwalificeerde zich als achtste voor de GP van Japan. De Fransman zal echter als elfde aan de race beginnen omdat hij van de stewards een gridpenalty van drie plaatsen kreeg voor een inbreuk onder een rode vlag-situatie.

Tegen het einde van de derde oefensessie belandde Nico Hulkenberg met zijn Renault in de bandenmuur waardoor er een rode vlag was. Uiteraard moet er dan tegen een verminderde snelheid terug richting de pitlane gereden worden, iets dat Ocon ook aanvankelijk deed.

Na bocht vier kreeg Ocon in zijn wagen echter enkele pieptonen te horen. Die suggereerden dat Ocon te traag aan het rijden was waardoor hij opnieuw versnelde. Daardoor reed Ocon tijdens drie zogenaamde minisectoren te snel, 1,68 seconde om precies te zijn.

De stewards oordeelden dat Ocon aanvankelijk vertraagde maar nadien onder rode vlag te snel reed. De stewards toonden begrip voor de verwarring die was ontstaan door de pieptonen en het systeem dat Force India gebruikt maar oordeelden toch dat een gridpenalty van drie plaatsen noodzakelijk was, dit omdat het minderen van snelheid zeer belangrijk is.

Ocon schuift door de gridpenalty op van de achtste naar de elfde plaats op de grid. Sebastian Vettel is één van de rijders die profiteert van de gridpenalty voor Ocon, net als Sergio Perez en Charles Leclerc.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België