Gridpenalty voor Felipe Massa na negeren dubbele gele vlag

26 augustus 2017 — Het is niet het weekend van Felipe Massa. Nadat de Braziliaan op vrijdag tijdens de eerste oefensessie crashte krijgt hij nu een gridpenalty voor de race.


Er werd door de stewards een onderzoek ingesteld omdat Massa tijdens de derde oefensessie niet voldoende zou vertraagd zijn toen er dubbel geel werd getoond. De dubbele gele vlag werd getoond nadat Daniil Kvyat met zijn Toro Rosso langs de kant van de baan stil was komen te staan.

De Braziliaan kon niet aantonen dat hij voldoende vertraagde en krijgt daarvoor nu een gridpenalty. Massa is al de vierde rijder die een gridpenalty krijgt voor de GP van België.

Eerder kregen ook al de Sauber-piloten Pascal Wehrlein en Marcus Ericsson een gridpenalty. Beide rijders kregen een gridpenalty van vijf plaatsen, identiek aan de gridpenalty die Felipe Massa krijgt. Die drie gridpenalty’s zijn echter niet te vergelijken met de gridpenalty die onze landgenoot Stoffel Vandoorne krijgt. Vandoorne zit ondertussen aan een gridpenalty van 65 plaatsen omdat er enorm veel motoronderdelen verwisseld dienden te worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaWilliams

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië