Gridpenalty voor Massa, auto zou klaar moeten zijn voor kwalificatie

25 mei 2013 — Felipe Massa krijgt een gridpenalty omdat de Braziliaan zijn versnellingsbak vervangen is.


Tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Monaco werden enkele serieuze klappers gemaakt. De meest opvallende was echter die van Felipe Massa.

De Braziliaan remde op het rechte stuk, raakte links de vangrail om vervolgens ook nog eens hevig tegen de vangrails te crashen in Sainte Devote. Het was een merkwaardige crash, waarbij er even gedacht werd aan een mechanisch probleem. Uit de analyse van Ferrari is echter gebleken dat het een rijdersfout was. Massa zou zijn banden geblokkeerd hebben toen hij over een bult in het wegdek reed.

De mecaniciens van Ferrari zijn druk bezig met de wagen van Felipe Massa om de F138 op tijd klaar te krijgen tegen de kwalificatie. Volgens de renstal zou de wagen op tijd klaar moeten geraken, maar Massa krijgt wel een gridstraf van vijf plaatsen omdat de versnellingsbak moest vervangen worden.

Het belooft trouwens niet alleen voor Felipe Massa een spannende kwalificatie te worden, want zo’n twintig minuten voor de start van de kwalificatie is het beginnen druppelen in Monaco.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België