logo
 

Gridpenalty voor Pascal Wehrlein na crash

11 juni 2017 — Pascal Wehrlein krijgt een gridstraf van vijf plaatsen voor de Canadese Grand Prix. Sauber ziet zich namelijk genoodzaakt om de versnellingsbak te vervangen van Wehrlein zijn C36, dit na zijn crash in Q1 gisteren.


Aan het einde van Q1 raakte Wehrlein, net voorbij start-finish, een klein stukje gras met zijn achterwiel. Dat bleek genoeg te zijn om zijn Sauber achterstevoren in de bandenmuur te parkeren bij de eerste bocht.

Door dit uitstapje liep de versnellingsbak van de Sauber aanzienlijke schade op en moet het kleinood vervangen worden. Een blik in de reglementen van de FIA leert ons dat een rijder minstens zes achtereenvolgende races moet rijden met een versnellingsbak, vandaar de gridstraf van vijf plaatsen. Veel zal die straf niet uitmaken voor de Duitser want hij kwalificeerde zich gisteren op de laatste plaats,  Sauber kan echter ook nog beslissen om vanuit de pitlane te starten.

Voor de crash steekt Wehrlein overigens de hand in eigen boezem.

“Ik probeerde er het maximum uit te halen maar het is duidelijk dat ik een fout gemaakt heb in de eerste bocht. Ik vind het spijtig voor de mecaniciens, die nu extra werk hebben, want het was mijn fout.”

“In de ronde voordien was ik al een paar keer over de limiet van de wagen gegaan,” gaat Wehrlein verder. “Ik doe gewoon mijn stinkende best om het maximum uit de wagen te halen. We zien wat het verschil is met wagens die voor ons staan en in die laatste ronde ging ik over de limiet.”

Door zijn crash zal Wehrlein ook de race moeten rijden met een oudere specificatie van de achtervleugel want Sauber heeft namelijk geen reserve exemplaar van de achtervleugel die gisteren naar de haaien ging. De Zwitserse formatie had gehoopt om de aero-updates, die ze gebruiken sinds Monaco, dit weekend aan de praat te krijgen. Nu hebben ze enkel de auto van Ericsson die met de laatste versie van de achtervleugel zal rijden.

“We hadden veel verwacht van het nieuwe aero-pakket dat we sinds de Grote Prijs van Monaco gebruiken maar voorlopig blijven de resultaten uit,” aldus Wehrlein. “Als we naar de data kijken zou je kunnen stellen dat alles werkt zoals verwacht maar het vertaalt zich voorlopig nog niet naar de rondetijden.”

Wehrlein koestert geen hoge verwachtingen voor de race van vandaag.

“We zijn een halve seconde trager dan de teams die voor ons staan. In een normale race, zonder veel opgaves of problemen voor andere auto’s, zal het moeilijk worden.”

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België