Gridpenalty voor Romain Grosjean

28 maart 2015 — Romain Grosjean heeft na afloop van de kwalificatie voor de GP van Maleisië een grindpenalty gekregen.


De Fransman kwalificeerde zich oorspronkelijk op het circuit van Sepang als achtste voor de startgrid. Grosjean krijgt echter een gridpenalty.

Tijdens het begin van het tweede deel van de kwalificatie stonden er heel wat wagens in de pitlane te wachten tot het licht op groen sprong. Iedereen wilde immers zo snel mogelijk de baan op om de voorspelde regen voor te zijn. In plaats van te wachten tot de wachtrij de garage van Lotus gepasseerd was eenmaal het licht op groen stond, stuurde Lotus Romain Grosjean te midden van de wachtrij de pitlane in.

Grosjean voegde daardoor vlak voor Felipe Massa in, in plaats van achteraan de wachtrij. Dit is een inbreuk op artikel 26.3 van het sportief reglement dat stelt dat wagens die de pitlane worden ingestuurd alvorens de sessie van start gaat, telkens achteraan de wachtrij moeten aansluiten.

Grosjean kreeg voor deze inbreuk van de stewards een gridpenalty van twee plaatsen op de startgrid. De Fransman zal daardoor morgen de race als tiende moeten aanvatten.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België