Gridpenalty voor Valtteri Bottas, ook Vandoorne krijgt nieuwe motoronderdelen

24 augustus 2018 — Mercedes heeft bevestigd dat zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas een nieuwe verbeterde motor krijgen. De motorupgrade komt voor Bottas wel met een bijhorende gridpenalty.


Op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza kan je elke pk extra goed gebruiken. Voor veel teams is de GP van België dan ook het ideale moment om een motorupgrade te doen.

Mercedes bevestigde dat beide rijders een nieuwe verbeterde motor krijgen. Voor Lewis Hamilton komt de nieuwe motor zonder gevolgen maar teamgenoot Valtteri Bottas krijgt voor de upgrade naar de spec-3 motor een gridpenalty.

Naast beide rijders van Mercedes krijgen ook de rijders van Racing Point Force India F1 en Williams een nieuwe verbeterde Mercedes-krachtbron. Geen van deze rijders krijgt echter een gridpenalty.

Bij concurrent Ferrari krijgen Vettel en Raikkonen eveneens een nieuwe motor, terwijl ook Stoffel Vandoorne een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbo en nieuwe MGU-H krijgt.

Valtteri Bottas krijgt achteraan de grid trouwens gezelschap van Nico Hulkenberg. De Renault-rijder kreeg immers eveneens een gridpenalty voor een nieuwe motor.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België