Gridpenalty voor Valtteri Bottas

15 juli 2017 — Valtteri Bottas heeft een gridpenalty voor de GP van Groot-Brittannië gekregen.


Mercedes heeft de versnellingsbak van Bottas vervangen, waardoor de Fin een gridpenalty van vijf plaatsen krijgt. Een versnellingsbak moet volgens het F1-regelement zes raceweekends op rij meegaan, wat bij Bottas dus niet het geval was.

Het is het tweede raceweekend op rij dat een rijder van Mercedes een gridpenalty krijgt. Een week geleden kreeg Hamilton eveneens een gridpenalty van vijf plaatsen omdat ook zijn versnellingsbak vervangen diende te worden. Bij Bottas zijn versnellingsbak zou een gelijkaardig probleem vastgesteld zijn als bij de versnellingsbak van Hamilton.

“De schade is gelijkaardig als die bij Lewis onlangs, al was de schade nu minder groot. We hadden gehoopt dat de versnellingsbak het nog even vol zou houden maar dat bleek niet het geval te zijn,” luidde het bij Mercedes.

De gridpenalty is extra jammer voor Bottas omdat de Fin bezig was aan een goede reeks. In Azerbeidzjan werd Bottas tweede en vorige week won hij de GP van Oostenrijk. Door deze twee uitstekende resultaten knokte de Fin zich opnieuw in de titelstrijd.

In het beste geval start Bottas tijdens de GP van Groot-Brittannië vanaf de zesde plaats, al zal hij daarvoor dan wel de snelste tijd tijdens de kwalificatie moeten rijden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België