Gridpenalty voor Vettel na kapotte versnellingsbak

10 mei 2014 — Sebastian Vettel moet op zondag vanaf P15 starten. De Duitser krijgt immers een gridstraf van vijf plaatsen na zijn kapotte versnellingsbak. image

Vettel liet bij het uitrijden van de pits tijdens Q3 zijn teamgenoot Daniel Ricciardo al passeren tijdens de pits, omdat de Duitser al wist dat er iets mank liep op zijn RB10. Verder dan de derde bocht raakte hij uiteindelijk niet meer, want de versnellingsbak had het begeven. Het lijkt een weekend te worden om snel te vergeten voor de viervoudige wereldkampioen.

“Toen ik tijdens Q3 de garage verliet zat ik in eerste versnelling, maar toen ik naar tweede versnelling wilde schakelen verloor ik plots het vermogen. Dat kwam terug toen ik naar derde ging, dus ik besloot om mijn ronde zonder de tweede versnelling te rijden, omdat ik dacht dat ik er wel zonder zou kunnen, maar na de eerste bocht bleef ik steken in vijfde versnelling, en kon ik noch op-, noch terugschakelen.” legt Vettel uit.

De problemen blijven zich dus opstapelen voor de Red Bull rijder, nadat hij er ook op vrijdag al na amper vier rondjes de brui aan moest geven wegens een elektrisch probleem.

“Ik kan er eigenlijk niet veel aan doen, maar het is uiteraard teleurstellend en het begint saai te worden. We hebben al verschillende problemen gehad, maar toch konden we hier doorstoten naar Q3. Morgen kan er nog van alles gebeuren, en hopelijk is de versnellingsbak niet beschadigd.” vertelde Vettel nog voor zijn gridstraf.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België