“Gridpenalty’s afschaffen is in het voordeel van de grote teams”

05 september 2017 — Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner zou het schrappen van de gridpenalty's vooral de grote teams ten goede komen.


Er is de voorbije dagen opnieuw veel te doen over de gridpenalty’s in de Formule 1. Voorafgaand aan de GP van Italië kregen maar liefst negen van de twintig rijders een gridpenalty en dat voor in totaal 150 plaatsen.

Niemand begrijpt het systeem nog en velen vragen zich af waarom het systeem met de gridpenalty’s in stand wordt gehouden. Er gaan dan ook stemmen op om het systeem eventueel af te schaffen tegen 2018 en te vervangen door een alternatief.

Volgens Guenther Steiner van het Haas F1 team zou het afschaffen van de gridpenalty’s echter vooral de grote teams goed uitkomen.

“We hebben dit systeem ingevoerd met een goede reden, de kosten reduceren,” aldus Steiner over de huidige regelgeving wat betreft de motoren. “Indien je slechts één gridpositie ofzo zou verliezen dan gaan de grote teams nog verder verwijderd zijn van de andere teams. Ze zouden alles iedere keer veranderen en sneller evolueren. Ze zouden de gridpenalty’s snel goedmaken omdat ze veel sneller zijn.”

“Kijk naar Verstappen en Ricciardo. Ricicardo ontving een gridpenalty van 35 plaatsen maar finishte alsnog als vierde. De grote teams kunnen terrein goedmaken en indien we de gridpenalty’s verkleinen dan heeft het geen zin meer. Ze zouden simpelweg meer geld uitgeven omdat ze zich geen zorgen maken om de gridpenalty’s.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Haas

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië