Gridstraf van drie plaatsen voor Carlos Sainz

09 juni 2019 — McLaren had op zaterdag een uitstekende kwalificatie achter de rug maar helaas voor de formatie uit Woking zat het venijn hem in de staart. Carlos Sainz kreeg van de stewards een gridstraf van drie plaatsen omdat hij Alex Albon gehinderd heeft.


Dat betekent dat Carlos Sainz, die zich als negende kwalificeerde, de race zal moeten aanvatten vanaf de twaalfde plaats. De Spanjaard kan echter nog een plaatsje goedmaken als Kevin Magnussen nog gedwongen wordt om een gridstraf te incasseren voor de reparatie van zijn bolide nadat hij hem in Q2 tegen de muur parkeerde.

Volgens de stewards hinderde Sainz Alex Albon in de tweede bocht toen die aan een snelle ronde bezig was. De Spanjaard was op het moment van het incident aan het communiceren met zijn team over banden en werd te laat gewaarschuwd toen Albon er aan kwam en zijn snelle ronde daardoor moest afbreken.

Bovenop de gridstraf kreeg Sainz ook nog een strafpunt op zijn superlicentie en dat brengt zijn totaal van de laatste twaalf maanden op vier stuks.

“We starten morgen niet waar we gewild hadden ten gevolge van een gridstraf en dat is teleurstellend,” aldus Sainz.

“Maar ik heb vertrouwen dat we ons morgen een weg naar voren zullen banen en een paar punten zullen scoren. Ons tempo was bemoedigend en ik kijk uit naar morgen. Ik hou van dit circuit en we zullen klaar zijn om elke kans te grijpen die zich voordoet.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België