Gridstraf voor Sebastian Vettel later dit seizoen

20 september 2014 — Sebastian Vettel zal later dit seizoen een gridstraf moeten incasseren van tien plaatsen.

image
Het zat er al langer aan te komen dat Sebastian Vettel een gridstraf zou oplopen. De Duitser ondervond dit seizoen reeds heel wat technische problemen op zijn wagen en het was een kwestie van tijd alvorens het noodlot zich zou voltrekken.

Voor alle duidelijkheid, Sebastian Vettel heeft nog geen gridstraf opgelopen voor dit raceweekend in Singapore. De Duitser ondervond gisteren wel problemen met zijn motor. Na onderzoek van Renault blijkt dat Vettel een probleem ondervond met zijn verbrandingsmotor en diende die te worden vervangen.

De FIA heeft de motoren dit seizoen onderverdeeld in zes verschillende elementen. Van elk element mogen er dit seizoen maar vijf exemplaren gebruikt worden. Na het probleem van gisteren heeft Renault laten weten dat Vettel dit seizoen een zesde verbrandingsmotor zal moeten inzetten, wat zal resulteren in een gridpenalty van tien plaatsen.

“We moesten de motor uitzetten omdat er een verlies aan oliedruk was,” aldus Remi Taffin van Renault. “Dat heeft overduidelijk zijn effect op de verbrandingsmotor. We moeten het controleren, maar deze mag weggesmeten worden.”

Bij Renault tast men voorlopig nog in het duister over de oorzaak van de problemen.

“Waarom het probleem zich heeft voorgedaan weten we nog niet. We zijn alles nog uit elkaar aan het halen om de oorzaak te vinden.”

“De motor zat nog maar halverwege zijn levenscyclus dus dit kwam echt als een verrassing. Het is jammer want er was nog een kleine kans dat we het seizoen konden afmaken zonder zesde exemplaar,” voegde Taffin eraan toe. “Door dit probleem zullen we dit seizoen een zesde verbrandingsmotor moeten inzetten. Het is nu een kwestie van waar we die strategisch gezien zullen inzetten, in plaats van hoe we het kunnen vermijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België