Gridstraf voor Sebastian Vettel

20 oktober 2018 — Sebastian Vettel krijgt een gridstraf van drie plaatsen voor de GP van de Verenigde Staten omdat hij niet vertraagde tijdens een rode vlag-situatie in de vrije trainingen.


De Duitse viervoudig wereldkampioen werd bij de stewards geroepen omdat hij tijdens de eerste vrije training niet had vertraagd terwijl er een rode vlag-situatie van kracht was. Tijdens die bewuste sessie maakte Vettels toekomstige teamgenoot, Charles Leclerc, een uitstapje naast de baan en bracht wat grind mee bij zijn terugkeer.

Een rode vlag was het resultaat en de stewards oordeelden dat Vettel niet voldoende vertraagd had tijdens die situatie en een gridstraf van drie plaatsen is zijn deel geworden. De straf komt echter niet uit de lucht gevallen want tijdens de vrije trainingen voor de GP van Japan kreeg Esteban Ocon ook een straf van drie plaatsen omwille van dezelfde reden.

De stewards wilden nog benadrukken dat zijn overtreding een “extreem serieuze zaak” is en dat de bestraffing gebeurd is rekening houdend met voorgaande overtredingen.

De gridstraf betekent voor Vettel een serieuze streep door de rekening. De Duitser maakte sowieso alleen nog maar een kleine kans op de wereldtitel en met deze bestraffing wordt die kans enkel maar kleiner.

Als Lewis Hamilton zondag acht punten meer scoort dan Sebastian Vettel mag hij een vijfde wereldtitel aan zijn palmares toevoegen.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België