logo
 

Gridstraf voor Vettel

07 juni 2015 — Het was Vettel zijn dagje niet gisteren. In de kwalificatie eindigde hij door technische problemen pas zestiende. Daarnaast kreeg de Duitser ook een gridstraf van vijf plaatsen, nadat hij in de derde vrije training een rode vlag negeerde.

image
Sebastian Vettel kreeg aan het begin van de kwalificatie van de GP van Canada af te rekenen met motorproblemen, meer bepaald een probleem met ERS. Daardoor kon de Duitser zich niet goed kwalificeren en eindigde hij de sessie als zestiende.

Door de gridstraf van vijf plaatsen gaat Sebastian Vettel nog verder achteruit op de grid. Volgens Ferrari zal Vettel als achttiende starten aan de race. Hij start volgens de Italianen nog voor Max Verstappen en Jenson Button. Verstappen kreeg een straf van vijftien plaatsen en Button nam niet deel aan de kwalificatie. Dit is echter nog niet bevestigd. De FIA kwam deze morgen naar buiten met een voorlopige startopstelling. Daarbij start Vettel als achttiende, gevolgd door Verstappen en Button.

Sebastian Vettel verklaarde na de derde vrije training op zaterdag dat hij geen fout had begaan. Maar de wedstrijdleiding besliste daar anders over. Vettel bevestigde dat hij Roberto Merhi in zijn Manor wel degelijk voorbij had gestoken tijdens een rode vlag situatie, maar dat deed de Duitser naar eigen zeggen omdat Merhi wel erg traag reed. Vettel dacht dat er iets mis was aan de Manor van Merhi, waardoor hij besloot de jonge Spanjaard voorbij te steken.

Motorsport-Total kwam naar buiten met informatie over de situatie. Volgens hen zou Vettel met een snelheid hoger dan driehonderd kilometer per uur Merhi voorbij gegaan zijn. Dat wil zeggen dat Vettel met vol gas verder reed, wat de wedstrijdleiding dus te veel vond.

En het is nog niet gedaan voor Sebastian Vettel. Naast de slechte kwalificatie en de gridstraf krijgt de viervoudig wereldkampioen ook nog eens drie strafpunten. Indien er rijder op een jaar tijd twaalf strafpunten verzamelt dan moet die rijder een race aan de kant blijven.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België