Groeit er iets tussen Mercedes en Max Verstappen?

06 april 2019 — Op het einde van dit jaar loopt de overeenkomst tussen Valtteri Bottas en Mercedes ten einde. Is Max Verstappen kanshebber op een zitje naast Lewis Hamilton bij de Zilverpijlen?


Max Verstappen heeft nog een overeenkomst met Red Bull tot en met 2021 maar de Nederlander heeft een opstapclausule in zijn contract laten opnemen. Als die clausule gelicht wordt kan Verstappen al vanaf 2020 aan de slag bij een ander team.

Dat gekoppeld aan het feit dat het contract van Mercedes-rijder Valtteri Bottas afloopt op het einde van het jaar is al genoeg voer voor speculatie dat Verstappen volgend jaar wel eens een overstap naar het legendarische merk met de ster zou kunnen maken.

Ook Red Bull Motorsport chef Dr Helmut Marko is zich daarvan bewust.

“Toto Wolff blijft hem en zijn vader Jos opbellen,” aldus de Oostenrijker tegenover ‘Autobild.’ “Al maandenlang, maar ik heb er vertrouwen in. Die prestatieclausule is er in het contract van Max maar hij voelt zich goed bij ons en als we hem WK-waardig materiaal kunnen geven maak ik me geen zorgen dat hij blijft.”

In dat Wk-waardig materiaal heeft Marko alle vertrouwen, daar zijn de fundamenten voor gelegd tijdens de twee testdagen in Bahrein.

“Die testen waren erg goed en onthullend. We hebben de problemen van het raceweekend kunnen benoemen en actie kunnen ondernemen. Onze auto heeft in hoofdzaak meer tractie nodig.”

Op dit moment bezet Max Verstappen de derde plaats in het kampioenschap, achter de Mercedes-rijders. Ook in het kampioenschap voor de constructeurs staat Red Bull op een derde plaats, daar moet het Mercedes en Ferrari voor zich dulden.

Die plaatsen in het kampioenschap kunnen van belang zijn in bij de opstapclausule in het contract van Verstappen. Sebastian Vettel had in 2014 een gelijkaardig contract bij Red Bull.

Indien Vettel eind september op de derde plaats of hoger in kampioenschap zou staan werd zijn contract automatisch verlengd. Dat was echter niet het geval en de Duitser kon zijn clausule lichten en richting Ferrari vertrekken.

Waarschijnlijk zal de clausule in het geval van Verstappen wel wat gecompliceerder zijn, Red Bull zal wel lessen uit het verleden getrokken hebben. Bij Mercedes hebben ze ook nog andere ijzers in het vuur. Een contractverlenging van Bottas is helemaal niet uitgesloten en een bevordering van derde rijder Esteban Ocon is ook nog altijd mogelijk. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België