Groen licht voor mogelijke F1-race in Londen

12 juli 2014 — Een F1-race doorheen de straten van Londen is opnieuw een stap dichterbij gekomen ...


De Britse regering heeft immers meegedeeld dat het toestemming wil geven om races te organiseren op publieke wegen, wat uiteraard noodzakelijk is wanneer je een straatrace doorheen Londen zou willen organiseren.

Zo bericht the Telegraph dat organisatoren volgens een nieuwe wet de mogelijkheid krijgen om publieke wegen af te sluiten om motorraces en rally’s te organiseren. De wet was noodzakelijk voor de Formula-e race die men volgend jaar wil organiseren in Battersea Park. Uiteraard is diezelfde wet ook noodzakelijk wanneer men het idee om een F1-race doorheen de straten van Londen te organiseren wenst te concretiseren.

Vlak voor de start van het huidige F1-seizoen liet Santander ons zien hoe een F1-race doorheen de straten van Londen eruit kan zien (Klik hier en bekijk de video).

We zijn dus opnieuw een stap dichter bij een mogelijke F1-race in Londen. Bernie Ecclestone liet reeds meermaals weten dat hij een hevig voorstander is van het idee. Nu de politieke horde is genomen om het technisch gezien mogelijk te maken is het nu aan anderen om er ook daadwerkelijk een race doorheen de straten van Londen van te maken.

Al zullen we er waarschijnlijk nog even op moeten wachten. Wij zijn alvast benieuwd wie er eerst op de F1-kalender zal staan: New York of Londen ...

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België