Groot brokstuk beschadigt wagen Valtteri Bottas: “Ik kon het niet ontwijken”

01 november 2020 — Valtteri Bottas deed alles bij de start van de race goed maar in de tweede ronde liep het voor de Fin alsnog mis toen hij met zijn Mercedes F1-bolide een groot brokstuk raakte.

“De start was goed en het was één van de belangrijkste zaken om vandaag goed te hebben,” vertelde Bottas na afloop van de race.

“Tijdens de tweede ronde was er plots een brokstuk bij het uitkomen van de zevende bocht. Ik kon het niet ontwijken. Ik probeerde er met de wagen in het midden over te rijden zodat ik met mijn banden geen lekke band zou krijgen.”

“Het veroorzaakte echter overduidelijk schade aan de wagen, of op zijn minst was het daardoor tricky om met de wagen te rijden. Ik denk dat het vandaag een groot verschil maakte.”

Na afloop van de race haalden de mecaniciens van Mercedes een brokstuk van de wagen van Bottas. Dat brokstuk bleek een afgebroken endplate van Sebastian Vettel zijn Ferrari te zijn. De endplate brak af nadat Vettel tijdens de eerste ronde contact maakte met Kevin Magnussen en beschadigde de vloer en linker bargeboard van Bottas zijn F1-bolide.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België