logo
 

Grosjean crasht 2012 uit

26 november 2012 — Romain Grosjean nam in zijn gekende stijl afscheid van het seizoen 2012. Gelukkig was er dit keer niemand anders bij betrokken.

image
De Fransman zal geen te beste herinneringen overhouden aan zijn race in Brazilië. Hij verloor de controle over zijn Lotus en klapte hard in de banden.

“Ik had niet zoveel geluk dit weekend. In bocht elf schoof de wagen weg, waardoor ik hard crashte. Nochtans had ik na de start alles onder controle. Ik tril nog wat na, maar ik ben in orde. Ik was iets rustiger gaan rijden toen ik zag dat het harder begon te regenen, maar toch raakte ik de auto kwijt. Het was mooi geweest om 2012 in stijl af te sluiten, maar alles bij elkaar was dit toch een goed jaar, en hopelijk volgen er nog vele betere jaren.”

De Fransman eindigde dit seizoen op de achtste plaats in het klassement, maar moest wel tien keer opgeven in twintig races. In Monza werd Grosjean ook nog geschorst wegens het in gevaar brengen van andere rijders. Hij is ook nog steeds niet zeker over een plekje naast Kimi Raikkonen in 2013. Eric Boullier beweert wel dat ze blijven vertrouwen op Grosjean, maar de Lotus-teambaas maakte zijn woorden tot op heden nog steeds niet hard.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BraziliëRomain GrosjeanLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië