Grosjean: “De kwalificatie mocht nooit gestart worden”

02 september 2017 — Romain Grosjean is van mening dat de kwalificatie voor de GP van Italië nooit van start had mogen gaan om 14u.


De derde oefensessie werd uitgesteld en vervolgens aanzienlijk ingekort maar uiteindelijk ging de kwalificatie op zijn gepland aanvangsuur van start. Enkele minuten ver crashte Grosjean echter op het lange rechte stuk langs start-finish.

Grosjean is niet te spreken over het feit dat de kwalificatie van start ging om 14u. Vlak voor zijn crash zei Grosjean dat hij niets kon zien en uiteindelijk belandde Grosjean dus in de vangrails.

“Je rijdt op een recht stuk en het volgende dat je beseft is dat je met je wagen tegen meer dan 300 km/u in de muur gaat,” zei Grosjean na zijn crash. “Volgens mij waren de omstandigheden niet goed genoeg om de kwalificatie te laten beginnen.”

“Tijdens mijn rondje deed ik mijn beklag dat er te veel water op de baan stond en dat ik niets kon zien. Op een recht stuk kan je niet zomaar inhouden wanneer er een wagen achter je rijdt want die ziet niets. Zelf kan je ook niet volgas blijven rijden omdat je dan de controle over de wagen verliest.”

“We hadden helemaal niet buiten mogen rijden, daar blijf ik bij,” besloot Grosjean.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Romain GrosjeanHaas

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië