Grosjean: “De zwelling van mijn linkerhand moet weggaan om te kunnen racen”

03 december 2020 — Nadat Romain Grosjean gisteren het ziekenhuis heeft mogen verlaten begint de focus te verschuiven naar het proberen op tijd herstellen voor de GP van Abu Dhabi binnen iets meer dan een week.

Grosjean zou erg graag zelf aan de laatste race van het F1-seizoen 2021, en normaal ook zijn laatste F1-race, willen deelnemen. Veel zal achter afhangen van hoe zijn handen de komende dagen herstellen en dan in het bijzonder zijn linkerhand.

“Als mijn linkerhand volgende week niet goed functioneert en ik niet in staat ben om er alles mee te doen dan zal ik geen risico nemen en niet rijden,” aldus Grosjean tegenover de Franse tv-zender ‘Canal+’.

“Ik probeer echter zo veel mogelijk te rusten en ik volg de aanbevelingen van de dokters op zodat het herstelt.”

“Eerst en vooral moet de zwelling verminderen, want momenteel is het erg hard opgezwollen. Het ligament van mijn duim is geraakt tijdens de crash.”

Niet verwonderlijk als je weet dat uit data is gebleken dat Grosjean een impact van maar liefst 53G te verwerken heeft gekregen. Het blijft dus afwachten tot begin volgende week om te zien of Grosjean in Abu Dhabi opnieuw zelf achter het stuur zal kunnen kruipen.

Grosjean plaatste gisteren zelf een foto online van zijn rechterhand, dat er ongetwijfeld veel beter uitziet dan zijn linkerhand.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België