logo
 

Grosjean: “Eindelijk terug zoals ik het wil”

21 april 2013 — Romain Grosjean vond vandaag eindelijk de weg naar het podium terug na een uitstekende race in Bahrein. image

De Fransman geeft aan dat de auto zich eindelijk terug gedraagt zoals hij dat zelf graag wou. Grosjean reed op een driestopper van de elfde plaats naar de derde podiumplek. Teamgenoot Kimi Raikkonen behaalde de tweede plaats met één stop minder. Voor Lotus opnieuw een dubbel podium op het circuit van Sakhir, net zoals vorig seizoen.

“Het was een uitstekende race, en ik genoot van de vele inhaalmaneuvers tijdens de wedstrijd. Het was niet de makkelijkste, want mijn driestopstrategie verplichtte mij om een lange eerste stint te rijden. Er bevond zich wat vuiligheid in de motor, waardoor we moesten stoppen omdat de temperatuur te hoog begon op te lopen. Dat maakte de strategie er alleen maar moeilijker op.” legt Grosjean uit.

“Mijn ingenieur vertelde me gedurende de hele race echter dat de snelheid goed bleef. De auto voelde vandaag echt terug zoals ik het wilde. We konder er weer wat mee spelen, en we hebben gemerkt dat de wagen veel sneller is tijdens de race.”

Na de eerste drie races kreeg Grosjean vanaf Bahrein een nieuw chassis ter beschikking. Tijdens die eerste races had de Fransman moeite om greep te krijgen op zijn bolide, maar nu wil hij op regelmatige basis hoog eindigen in de volgende GP’s.

“De eerste drie races waren niet gemakkelijk voor mij, maar toch kon ik telkens punten scoren. Nu sta ik er terug met een beter prestatieniveau en ik ben er zeker van dat we, door verder hard te blijven werken, nog veel mooie resultaten kunnen bereiken.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België